Največja skupnost za povečanje vašega zaslužka na spletu

Žan Nekrep, mag. posl. ved

Žan Nekrep, mag. posl. ved je ustanovitelj več podjetij v Sloveniji in tujini. Je avtor več knjig in predavatelj na priznanih dogodkih o digitalnem marketingu.

7. junija, 2017

Wealthy affiliate je skupnost z več kot 800 tisoč podjetniki, ki želijo zaslužiti na spletu ter veliko možnostmi za nenehno izobraževanje. Vsak dan to skupnost uporablja preko 10 tisoč ljudi in med njimi sem tudi sam.

Skupnost Wealthy Affiliate temelji na affiliate marketingu, s pomočjo katerega lahko promovirate izdelek brez da bi sami kreirali izdelek, imeli zalogo izdelkov ali podporo kupcem, najlepše pri vsem tem pa je, da to lahko počnete kjerkoli na svetu. Kot affiliate promotor lahko preusmerite kupce na spletno stran podjetja, kjer vam plačajo tudi do 75 % od prodaje, ki jo ustvarite. Primer uporabe affiliata marketinga je lahko preko največje spletne trgovine na svetu Amazona, kjer imajo na voljo več kot 500 milijonov produktov in provizije do 10 odstotkov za vsak nakup. Amazon Affiliate program je tudi največji affiliate program na svetu. Ponujajo pa ga tudi drugi, naprimer Walmart ima svojega z imenom Affiliate link. Z Amazonom lahko začnete služiti tako, da začnete pisati opise (reviewe) izdelkov, kjer primerjate izdelke, napišete njihove prednosti in slabosti, ceno, njihove specifikacije in potem omenite tudi povezavo, kjer ga lahko kupijo.

Pri Wealthy Affiliate priporočajo tudi, da začnete uporabljati Google Alerts, kjer vas bo Google opozarjal o novih izdelkih v vaši niši, kar vam lahko koristi če boste želeli služiti z opisi izdelkov. Zelo pomembno je, da ste v opisih izdelkov resnični, saj bo le tako vsebina kvalitetna in boste tako tudi lahko več prodali preko affiliate linkov (povezav, kjer priporočate druge). Enako strategijo lahko uporabite tudi pri drugem največjem iskalniku na svetu YouTube, kjer lahko affiliate linke dodate v opise video posnetkov. To je možno tudi z uporabo socialnih omrežjih, kot sta Facebook ali Instagram. Če boste uporabljali Twitter vam za iskanje trendov lahko pomaga orodje Trendsmap. Jaz osebno uporabljam Facebook, Youtube in Instagram za promocijo svojih projektov, medtem ko na Twitterju nisem imel dobrega odziva in smo tam prekinili vse aktivnosti.

Svetujem vam, da se odločite za aktivno uporabo največ dveh do treh socialnih omrežjih in bodite tam res aktivni, kot pa da jih uporabljate več in pomankljivo. Če pogledamo naprimer samo različne tipe kitar, jih je na Amazonu več kot milijon. Samo en nakup lahko vodi tudi do 1.000 evrov provizije za vas, ki pa se meri s posebnimi povezavami katere obiščejo vaši kupci (tako imenovani affiliate linki). Na svetu je preko 100 tisoč affiliate programov in samo lani je industrija affiliate marketinga ustvarila preko 3 milijarde dolarjev prodaje. Veliko zelo plačanih affiliate marketingarjev je članov prav skupnosti Wealthy Affiliate. Na iskalniku Google lahko enostavno najdete afiliate programe za vašo nišo  tako, da vtipkate vašo ključno besedo + affiliate program naprimer fitnes oprema + affiliate program.

Primeri affiliate omrežij, kjer lahko promovirate druge produkte:

Koraki uspeha na spletu po mnenju Wealthy affiliate so:
1. Izberite interes oziroma najdite nišo
2. Naredite spletno stran in jo optimizirajte
3. Pridobite obiskovalce
4. Začnite služiti.

Najbolj pomembna dejavnost, ki vas bo pripeljala do uspeha je, da objavljate kvalitetno vsebino. Zapomnite si, da je vaš cilj pomagati ljudem dobiti informacijo, ki jo iščejo. Seveda ne smete pozabiti, da mora biti vaša spletna stran tudi dobro optimizirana (da vas obiskovalci najdejo na spletnih iskalnikih za tisto, kar želite oziroma o čem pišete) Pri Wealthy Affiliate priporočajo uporabo vtičnika All in One SEO. Uporabite tudi Google Webmasters v katero dodajte svojo spletno stran, le ta pa jo pregleda z vidika optimizacije in vas opozarja na njene težave, npr. pri iskanju. Ne pozabite tudi na kreiranje Google plus računa, saj tudi to pomaga k boljšemu rangiranju vaše spletne strani. Google Analytics je brezplačno orodje za analizo informacij o obiskovalcih vaše spletne strani, kar je za vas zelo pomemben podatek. Pri optimizaciji se morate tudi izogibati spamerjev, ki komentarje na vaših spletnih straneh zasmetijo z neuporabno vsebino – pametno je uporabiti orodje Akismet, ki vam bo pomagal blokirati takšno vsebino. Optimizacija za iskalnike pa naj bo optimizirana tako, da vas najdejo za ključne besede, ki so čimbolj iskane in specifične. Pri raziskavi ključnih besed svetujejo uporabo orodja Jaaxy.  Ključne besede uporabljate tudi, ko kreirate vsebino – v sami vsebini ali naslovu in v enem izmed prvih odstavkov. Če boste imeli obiskano stran lahko služite tudi z Google Adsense omrežjem, kjer so posrednik med vami in oglaševalcem (dobite pa plačano 68 odstotkov od tega, kar plača oglaševalec naprimer če oglaševalec plača 1 evro na klik, bo vaš zaslužek 0,68 centov).

Tudi fotografije so pri kreiranju vsebine pomembne in brezplačne fotografije lahko dobite naprimer na:

Če želite zaslužiti na spletu priporočam, da se brezplačno registrirate na Wealthy Affiliate. Spletna stran Wealthy afiliate je nastala leta 2005 in njeni člani prihajajo iz skoraj 200 držav na svetu. Samo lansko leto so pomagali preko 200 tisoč ljudem. V poslu je pomembno, da sprašujete – v spletnem poslu pa se vse hitro spreminja. V njihovi skupnosti imate možnost, da sprašujete člane skupnosti, ki so že uspešni ali sami doživeli izziv pri katerem se vi soočate.

Izgled Wealthy Affiliate, ki ga sam uporabljam za zaslužek na spletu: 

Skupnost pa ni priporočljiva le za za zaslužek na spletu, ampak tudi za tiste, ki se ukvarjate s čemerkoli na spletu naprimer socialnimi mediji, spletnimi trgovinami itd. Povprečni čas za odgovor pri njih je manj kot dve minuti. Z njihovo pomočjo lahko začnete uporabljati tudi platformo SiteRubix, kjer spletno stran naredite v manj kot minuti. Imajo tudi tri tisoč templatov oziroma predlog za spletne strani. Vsako leto za člane organizirajo tudi 52 online tečajev v živo, ki jih lahko pogledate tudi kasneje. Prav tako vsako leto posodobijo vsaj 750 izobraževanj.

Izgled izobraževanj na Wealthy Affiliate:

Registracija je brezplačna, prav tako lahko skupnost brezplačno uporabljate, imajo pa tudi premium paket, ki stane 49 dolarjev na mesec oziroma precej ceneje pri letnem plačilu. V primeru brezplačne registracije ali premium paketa pa lahko uporabljata njihova orodja, npr. za raziskavo ključnih besed ali pomoč pri pisanju člankov. Predlagam, da se brezplačno registrirate na Wealthy Affiliate, saj vsako znanje, vsak mentor in vsaka informacija pomaga k vašemu uspehu.

Preberite tudi…

Dropshipping za začetnike

Dropshipping za začetnike

Dropshipping slovi kot eden izmed preprostejših načinov zaslužka na spletu. Z njim lahko pridobite izdelke od tretje...

YouTube zaslužek

YouTube zaslužek

Obstaja dober razlog, da je YouTube vodilna video platforma na spletu, zlasti za podjetja. Enostaven je za uporabo,...

Kako zaslužiti z eBay

Kako zaslužiti z eBay

Ne glede na to, ali želite ustanoviti svoje spletno podjetje ali želite samo prodati nekaj starih stvari, je prodaja...

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja