Kako uporabljati KuCoin?

Žan Nekrep, mag. posl. ved

Žan Nekrep, mag. posl. ved je ustanovitelj več podjetij v Sloveniji in tujini. Je avtor več knjig in predavatelj na priznanih dogodkih o digitalnem marketingu.

12. aprila, 2022

KuCoin, ki je začel delovati leta 2017, je globalna borza za kriptovalute, ki svojim šestim milijonom uporabnikov ponuja številne možnosti trgovanja. Ti vključujejo promptno, maržno, terminsko in P2P trgovanje, skupaj s posojanjem in vlaganjem. KuCoin ponuja najnaprednejšo raven varnosti in izbor skoraj 400 kriptovalut. Kljub različnim funkcijam gre za začetnikom prijazno izmenjavo z elegantnim in enostavnim vmesnikom. Borza zaračunava tudi nekatere najnižje provizije v kriptoindustriji.

KuCoin ponuja uporabnikom več kot 600 kriptovalut za nakup, prodajo in trgovanje. Tisti, ki iščejo širok izbor sredstev, bodo morda cenili to, kar ponuja ta izmenjava. Tukaj je nekaj najpomembnejših kriptovalut, ki so trenutno na voljo na borzi KuCoin:

  • Bitcoin (BTC);
  • Dogecoin (DOGE);
  • Ethereum (ETH);
  • Polkadot (DOT);
  • Shiba Inu (SHIB);
  • XRP (XRP).

To platformo je ustanovila skupina strokovnjakov, ki so imeli izkušnje z razvojem Ant Financial, iBOX PAY in drugih resnih projektov v industriji. Namen menjalnice je ljudem zagotoviti varen način za izmenjavo kriptovalut z uporabo sodobnih tehnologij. Platforma je začela delovati avgusta in od takrat je na voljo kot mobilna aplikacija za pametne telefone na Androidih in iOS.

KuCoin ima tudi svojo lastno kriptovaluto, imenovano KuCoin Shares (KCS). Pridobi jo lahko vsak registrirani uporabnik in mu prinaša pasivni dohodek. Nenehno narašča v vrednosti, saj je njen strošek odvisen od števila aktivnih uporabnikov borze. Pridobitev teh žetonov zmanjšuje trgovalno provizijo.

Danes je KuCoin kakovostno orodje za trgovanje s kriptovalutami z uporabniku prijaznim vmesnikom. Spletna stran je prevedena v več jezikov. Med njimi so ruski, angleški, nemški, francoski, španski, portugalski in nekateri azijski jeziki.

Registracija na KuCoin menjalnici

Da lahko začnete uporabljati KuCoin kripto menjalnico, se je treba najprej registrirati na njihovi spletni strani KuCoin.com, kjer pritisnete gumb ”Sign up”.

  • Registracija z vašim elektronskim naslovom. Vnesite svoj e-poštni naslov in kliknite gumb “Pošlji kodo”. Počakajte, da prejmete potrditveno kodo na vaš e-poštni naslov in vnesite potrditveno kodo, ki ste jo prejeli. Nato nastavite geslo za prijavo, preberite sporočilo in označite, da se strinjate s “Pogoji uporabe”, ter kliknite gumb “Prijava”, da dokončate registracijo.
  • Registracija z vašo telefonsko številko. Izberite kodo države, v kateri živite, vnesite svojo telefonsko številko in kliknite gumb ”Pošlji kodo”. Počakajte, da se SMS koda za preverjanje pošlje na vaš telefon in vnesite potrditveno kodo, ki ste jo prejeli. Nastavite geslo za prijavo, preberite in označite, da se strinjate s “Pogoji uporabe”, nato kliknite “Prijava”, da dokončate registracijo.

Nasveti:

  1. Če sta bila vaša e-poštni naslov ali telefonska številka vezana na en račun na KuCoin menjalnici, ju ni mogoče registrirati večkrat.
  2. Uporabniki s seznama podprtih držav za registracijo telefona lahko registrirajo račun prek mobilnega telefona. Če vaša država ni na podprtem seznamu, registrirajte račun s svojim e-poštnim naslovom.
  3. Če ste povabljeni k registraciji računa KuCoin, preverite, če je referenčna koda vpisana v vmesniku za nastavitev gesla ali ne. Če ne, je napotitvena povezava morda potekla.

Prijavite se v vaš nov račun

Na uradni spletni strani KuCoin.com se morate prijaviti, kjer pa imate dve različni možnosti za prijavo. Lahko se prijavite s svojim e-poštnim naslovom in geslom, ki ste si ga izbrali pri prejšnjem koraku ali pa si na vaš pametni telefon naložite uradno KuCoin aplikacijo, s pomočjo katere skenirate QR-kodo na vašem računalniku in avtorizirate vašo napravo in potrdite, da ste to res vi.

Da pa zaščitite svoj račun in sredstva, vam pri KuCoinu toplo priporočajo, da konfigurirate varnostne nastavitve, preden začnete z nakupom in trgovanjem kriptovalut. Po uspešni prijavi kliknite na ”Account Security” (varnost računa) v meniju. Tam boste imeli na voljo več različnih možnosti, vendar pa verjetno ne boste mogli vseh opraviti naenkrat. Na KuCoin Support strani predlagajo, da najprej uredite nastavitve ”Google verification”, ”Trading password” in ”Safety phrase”.

  • Google verification: Uporabite telefon ali Googlovo preverjanje, da verificirate svojo identiteto, ko se prijavite ali opravite transakcijo. Izberete lahko tistega, ki vam je ljubši, ali pa konfigurirate oboje za dodatno varnost.
  • Nastavite geslo za trgovanje: Vaše geslo za trgovanje na KuCoinu je 6-mestna številka, ki se uporablja za preverjanje pri trgovanju, prodaji in nakupu kriptovalut, ustvarjanju API-ja in drugih dejanjih za dodajanje nove ravni varnosti vašemu računu.
  • Nastavite varnostno frazo proti lažnemu predstavljanju: Varnostna fraza vam lahko pomaga ugotoviti, ali uporabljate uradno spletno stran KuCoin, in ne spletne strani z lažnim predstavljanjem. KuCoin podpira varnostne fraze za e-pošto, varnostne fraze za prijavo in varnostne fraze za dvig denarja. Pojdite na stran ”Security settings” (varnostne nastavitve), nato kliknite gumb ”Create” (nastavi) poleg vsake varnostne fraze, da jo ustvarite.

Kako kupimo svoje prve kriptovalute na KuCoinu

Če nimate nobene kriptovalute, lahko uporabite FIAT za nakup svoje prve kriptovalute. KuCoin zdaj omogoča nakup kriptovalut z vašo kreditno kartico, bančno kartico ali prek plačilnih prehodov tretjih oseb (Third party payment).

  • V primeru, da želite kupiti kriptovalute s kreditno ali bančno kartico, morate v meniju izbrati ”Assets” in nato ”Deposit”. Nato izberite, koliko denarja želite nakazati na svoj račun, kjer se bo kasneje pretvoril v Tether (USDT). Če pa želite kupiti točno določeno kriptovaluto, pa v meniju po izbiri ”Assets” kliknite na željeno kriptovaluto, kjer je postopek enak, le da boste nato namesto Tetherja videli svojo željeno kriptovaluto.
  • Third party payment: Po prijavi na uradni strani KuCoina pritisnite na ”Buy crypto” in nato ”Third party payment”. Izberite si vrsto kovancev, ki jih želite kupiti, napišite znesek in potrdite fiat valuto. Glede na izbrano fiat valuto bodo prikazani različni veljavni načini plačila, kjer lahko izbirate med: Simplex, Banxa, BTC Direct. Po izbranem načinu plačila boste prejeli opozorilo, da vas bo KuCoin usmeril na eno izmed omenjenih plačilnih možnosti, kjer boste nato potrdili plačilo.

Kako trgujemo na KuCoinu

Po uspešni prijavi v vaš račun v meniju izberite ”Spot trading”. Preusmerjeni boste na trg za trgovanje. Glede na to, kateri zavihek boste izbrali, boste videli različne trge. Možnosti so Stable Coin (USD), Bitcoin (BTC), KuCoin Token (KCS), ALTs (vključuje Ethereum (ETH) in Tron (TRX)) in še več vročih trgov. Vsi žetoni niso združeni na vsakem trgu, cene pa se lahko razlikujejo glede na trg, ki ga gledate.

Če želite uporabiti BTC za nakup KCS, izberite trg BTC in KCS, tako da imate trgovalni par BTC/KCS. Pred trgovanjem morate zaradi varnosti vnesti svoje geslo za trgovanje. Ko ga enkrat vnesete, vam ga naslednji 2 uri ne bo treba znova vnesti.

Na voljo imate 4 različne ”order type”:

  • limit order: je naročilo, oddano za nakup ali prodajo določene količine sredstev po določeni mejni ceni ali boljši ceni; to vključuje določitev idealne cene in količine provizije;
  • market order: je naročilo, oddano za nakup ali prodajo določene količine sredstev po najboljši razpoložljivi ceni na trenutnem trgu; v tem primeru cena provizije ni določena; določena je samo količina oziroma znesek naročila, nakup pa se opravi po nastavljeni količini oziroma znesku po nakupu;
  • stop limit order: je naročilo, oddano za nakup ali prodajo vnaprej določene količine sredstev po vnaprej določeni mejni ceni, ko zadnja cena doseže vnaprej določeno sprožilno ceno; to vključuje nastavitev idealne cene in količine provizije;
  • market stop-loss order: je naročilo, oddano za nakup ali prodajo vnaprej določene količine sredstev po trenutni tržni ceni, ko zadnja cena doseže vnaprej določeno ceno. Za to vrsto cena provizije ni določena, ampak sta samo nastavljena cena in količina oziroma znesek naročila.

Provizije na KuCoinu

Če želite trgovati s kriptovalutami, so ena izmed prvih stvari, ki se jih morate zavedati, provizije. Nekatere menjalnice zaračunavajo zelo drage provizije. To vam lahko hitro zmanjša zaslužek, še posebej, če ste začetnik. Za učinkovitejše trgovanje morate dobro poznati provizije izbrane platforme.

Morda mislite, da lahko samo ljudje na najvišji ravni (Level) izkoristijo nizke provizije, s katerimi se hvali KuCoin. Na srečo ima KuCoin tudi po osnovni obrestni meri še vedno eno najnižjih provizij za trgovanje, le 0,1 % provizije za vsako transakcijo.

Obstaja 24-urna omejitev dviga denarja, pri čemer se omejitve zneskov razlikujejo tudi glede na raven. To se morda zdi zapleteno, vendar je struktura provizij KuCoina precej zanesljiva in pregledna, tako da lahko stranke zlahka razumejo, koliko bo znašala njihova provizija pri vsaki transakciji.

KuCoin ima sistem različnih ravni od 1 do 12. Višja kot je vaša raven, nižje so vaše provizije za trgovanje. Vaša raven se spreminja vsak dan, odvisno od vašega 30-dnevnega povprečnega obsega trgovanja in KCS sredstev. Za vsako raven so določene zahteve in jih morate izpolniti do 00:00, da se kvalificirate za naslednjo stopnjo. Skratka, več kot trgujete in več KCS sredstev imate v dnevu, nižje bodo vaše provizije.

  • Uporabniki KuCoina, Level 0 do 4: Ta raven vključuje vse račune brez KCS ali 30-dnevnega povprečnega obsega trgovanja, ki je manjši od 50 BTC. Zaračuna 0,1 % za vsako transakcijo pri trgovanju. Če pa je omogočena plačana provizija KCS, bodo te provizije znižane na 0,08 % transakcije zaradi 20 % popusta.
  • Uporabniki KuCoina, Level 5 do 12: To vključuje račune do 40.000 KCS ali s 30-dnevnim povprečnim obsegom trgovanja do 4.000 BTC. Redna provizija na tej stopnji je le 0,07 %. Z omogočeno funkcijo KCS Pay Fee se bo ta provizija še znižala na 0,056 %.
  • Uporabniki KuCoina, Level 12: Če želite biti na najvišji ravni v strukturi provizij KuCoinu, morate imeti v lasti 150.000 KCS ali 30-dnevni povprečni obseg trgovanja, ki ustreza 80.000 BTC. Redna provizija na tej stopnji je le 0,025 %. Z omogočeno funkcijo KCS Pay Fee pa se ta provizija zniža na 0,02 %.

KuCoin za polog gotovine na njihovo menjalnico ne računa, vendar ima določene provizije za dvig, ki so odvisne od tržnih razmer kriptovalut, vendar pa sta GAS in NEO brezplačna. Ker so provizije za dvig v prvi vrsti povezane s samimi transakcijskimi provizijami omrežja, boste ugotovili, da so provizije za dvig gotovine iz KuCoina podobne tistim na drugih priljubljenih borzah, kot je Binance.

KuCoin je cenovno ugodna in dostopna borza kriptovalut, ki jo lahko vsak uporablja za trgovanje. Če nameravate začeti svojo pot s kriptovalutami ali želite učinkovitejše trgovati, bi morale KuCoin nizke provizije za trgovanje postaviti na vrh vašega seznama.

So vaše kriptovalute varne na kriptomenjalnici KuCoin?

KuCoin je sodeloval s podjetjem Onchain Custodian, da bi zavaroval kriptosredstva, shranjena na svoji borzi. To vključuje zavarovanje Locktona pred hekerji. Ima tudi poseben program za prepoznavo napak, ki spodbuja kakršnekoli slabosti v sistemu.

KuCoin sredstva strank shranjuje brez povezave v ”cold storage” (kar otežuje vdiranje). Vendar ne piše, kolikšen odstotek je ohranjen brez povezave. Nekaj sredstev mora hraniti na spletu v vročih denarnicah, da lahko stranke izvedejo dvige in trgujejo, vendar bi bilo koristno vedeti, kakšen odstotek se kje hrani. Konec lanskega leta je bilo vdrtih v nekaj KuCoin vročih denarnic, izgube pa je v celoti pokrilo zavarovanje. KuCoin je prav tako hitro ukrepal in je bil pregleden glede tega, kaj se je zgodilo. KuCoin ima tudi odlično zaščito na ravni uporabnika. Spletno mesto spodbuja uporabnike k nastavitvi dvofaktorske avtentikacije in dodatnega gesla za trgovanje. Nastavite lahko tudi varnostne fraze, ki se bodo pojavile v vseh e-poštnih sporočilih KuCoina, da vas zaščitijo pred hekerskimi napadi.

Zaključek

KuCoin je vsekakor dobra izbira za kriptovlagatelje, ki iščejo izjemno širok izbor kriptožetonov. Medtem ko KuCoin sprva morda deluje zastrašujoče, je zaradi izjemno nizkih provizij (samo 0,1 % na “trade”) in ogromnega izbora več kot 600 kriptovalut ter podpore za 45+ fiat valut privlačna možnost za vlagatelje. KuCoinove dodatne funkcije, kot so zastavljanje, terminske pogodbe in trgovanje z maržami, so odlična možnost za izkušene kriptonavdušence.

Kljub hekerskim napadom v preteklosti je KuCoin sprejel nove varnostne ukrepe, da zagotovi, da sredstva vlagateljev ostanejo varna. Končno, nizke provizije in ogromna izbira digitalnega premoženja KuCoina so vabljiva izbira za vse vlagatelje. Na KuCoinu lahko vlagatelji kupijo vsa glavna kriptosredstva, kot so BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, pa tudi skoraj vse altcoine, ki si jih lahko zamislite.

Ne spreglejte!

V kolikor vas zanima več o samih kriptovalutah, vas vabimo k branju drugih člankov na naši spletni strani, ki jih najdete v rubriki Kriptovalute. Prav tako pa se nam lahko pridružite na brezplačnem webinarju, kjer bomo govorili o tem, kako zaslužiti s kriptovalutami. Prijavite se lahko na tej povezavi: https://zannekrep.si/brezplacno20/.

Mi nismo finančni svetovalci. Vse informacije glede kriptovalut sprejmete na lastno odgovornost. Naredite še svojo lastno raziskavo.

Preberite tudi…

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja