Prodaja na Amazonu – Uporabite program za iskanje pravega izdelka + darilo!

Helium 10

Žan Nekrep, mag. posl. ved

Žan Nekrep, mag. posl. ved je ustanovitelj več podjetij v Sloveniji in tujini. Je avtor več knjig in predavatelj na priznanih dogodkih o digitalnem marketingu.

21. junija, 2021

Si želite postati uspešen prodajalec na Amazonu? Obvladati konkurenco, uporabiti zmagovalne ključne besede, ustvariti in zaščiti svoje listinge pred hijackerji? Na tej poti bo postal vaš novi najboljši sodelavec program Helium 10, ki je prva izbira vseh že uspešnih prodajalcev na Amazonu. Ne glede na to, ali ste popolni začetnik ali pa profesionalec, je Helium 10 brez dvoma najbolj priljubljen komplet orodij, da bo prodaja na Amazonu uspešna. Izkušeni prodajalci ga zelo cenijo in že dobro poznajo njegovo vrednost.

Kaj morate vedeti, ko iščete pravi izdelek za prodajo na Amazonu?

Ko iščete pravi izdelek, je raziskava trga in ključnih besed izrednega in odločilnega pomena, ali bo prodaja uspešna ali ne. To zna biti precej trd oreh, saj morate upoštevati veliko različnih faktorjev. Vedeti morate, koliko je izdelek iskan s strani strank, torej kakšno je povpraševanje, kakšni so aktualni trendi, kakšna je konkurenca, kakšni so pričakovani profiti, … Do vseh teh neprecenljivih podatkov se lahko sami dokopate prek mnogih analiz trga in konkurence.

Zveni zapleteno, a na srečo že obstaja program, ki za vas naredi vse potrebne analize na enem mestu. Helium 10 s svojimi orodji zelo olajša delo iskanja pravega produkta za prodajo na Amazonu. Vsebuje preko 450 milijonov ASIN-ov in deluje zelo hitro, tako v nekaj trenutkih dobite vpogled, ali je določen izdelek vaš potencialni zmagovalec za uspešno prodajo.

Kaj je Helium 10 in kaj vam omogoča?

Ključne besede – Amazon

Helium 10 je komplet mnogih programskih orodij, ki vam omogočajo najti pravi izdelek za prodajo na Amazonu. S pomočjo številnih orodij, ki jih vsebuje, vam nedvomno omogoči uspešno prodajo.

Ime izvira še od prvotno vključenih desetih orodij (tools) v Helium 10, danes jih je že mnogo več. Vsa ta orodja so posebej oblikovana z namenom, da vam olajšajo celoten postopek prodaje izdelkov na Amazonu – je vse v enem! Za hitrejši pregled lahko uporabite Helium10 Chrome razširitev in njegova orodja znotraj te razširitve.  

Če ste že uporabljali Youngle Scout, vam bo Helium 10 boljši, z več orodji. Naložite si Helium 10 razširitev in ko greste na Amazon, se ikona pojavi v zgornjem desnem kotu. Ko kliknete nanjo, se vam odprejo vsi potrebni podatki v eni tabeli za analizo. Iščete torej izdelke z visoko iskanostjo in nizko konkurenco.

RAZISKAVA KLJUČNIH BESED

Vsi vemo, da gredo ljudje na Amazon z namenom nekaj kupiti. Zato je izrednega pomena, da vemo, za katero ključno besedo obstaja povpraševanje.

Za raziskavo ključnih besed sta najbolj priljubljeni orodji Helium 10 Magnet in Helium 10 Cerebro. Tako dobite točne podatke o tem, kaj je iskano na Amazonu s strani kupcev. To sta dva ločena programa in vsak zase predstavlja izjemno vrednost.

Helium 10 Magnet

Za vas izvede poglobljeno analizo ključnih besed, torej poišče povezane ključne besede po izbrani ključni besedi.

Deluje tako, da vpišete ključno besedo, program pa vam predlaga podobne in relevantne ključne besede. Filtriranje po volumnu vam omogoča, da najdete, kakšne pridevnike kupci največkrat vpišejo pod primarno ključno besedo (npr. barva, velikost, itd) in nato svoj izdelek temu prilagodite.

Ta program se lahko uporablja tudi samo za raziskavo izdelkov, npr. vpišete splošno ključno besedo (npr. »decor«) ter nato preverite izdelke, ki so nekako relevantni za to ključno besedo.

Primer uporabe:

Pojdite na svoj Helium10 račun ter na levi izberite orodje Magnet. Vpišite neko ključno besedo, recimo »garlic press« ter vključite filter »najmanj 1000 IQ score« in »najmanj 500 exact search«. Kar vam prikaže, so ključne besede, ki jih Helium10 smatra kot dobro priložnost.  

Primer: uporaba Helium 10 Magnet (KLIK na sliko za večji prikaz); Prodaja na Amazonu

Helium 10 Cerebro

Po mnenju uporabnikov je to najbolj uporaben program, ki vam omogoči pregled ključnih besed za izbrani izdelek. Deluje po principu reverse ASIN lookup, to pomeni, da vam najde ključne besede, ki so relevantne konkurenčnemu produktu.

Ko imate izbran vaš izdelek za prodajo, lahko s tem orodjem preverite, kako konkurenca uporablja ključne besede, da se njihovi oglasi prikazuje visoko, torej za high ranking. Tako dobite jasno izpisane prav tiste ključne besede, s katerimi konkurenca ustvari največ prodaje. Seveda želite za svoj izdelek tudi sami uporabiti take ključne besede, ki so visoko iskane.

Deluje tako, da poiščete listing izdelka, ki je vaša konkurenca. Na dnu strani boste našli ASIN izdelka. ASIN je unikatna koda vsakega izdelka na Amazonu. Ta ASIN skopirajte in ga prilepite v izbrano polje v programu Cerebro. Nato vam program izpiše in predlaga celoten spisek ključnih besed, ki so relevantne vpisanemu ASIN-u tega konkurenčnega izdelka. Pri vsaki ključni besedi je poleg tudi obseg iskanja, torej vam lahko ključne besede razvrsti po pogostosti iskanja.

Primer uporabe:

Primer: uporaba Helium 10 Cerebro (KLIK na sliko za večji prikaz); Prodaja na Amazonu

Najbolj priporočljivo je vpisati do 10 izdelkov, seveda takšnih, ki so čim bolj relevantni našemu izdelku. Ko nam Helium 10 prikaže rezultate, to prenesemo (export) ter odpremo razpredelnico v Excelu. Nato za vsako izmed ključnih besed pregledamo, koliko izmed teh desetih izdelkov, ki smo jih vpisali, rangira za to ključno besedo na prvih 10. – 30. mestih. Več je tej izdelkov, bolj je ključna beseda relevantna našemu izdelku in višji fokus imamo nanjo pri oglaševanju izdelka in pri postavitvi listinga za izdelek.

Ta program pa se lahko uporabi tudi na druge načine. Na primer, z njim lahko najdemo ključne besede, za katere je naš izdelek nekje na 10. – 30. mestu. Te ključne besede nato dodatno oglašujemo, da pridemo še višje na Amazonu z organično pozicijo za to ključno besedo. S tem programom se da tudi preveriti organske in oglaševalske pozicije svojega oziroma konkurenčnih izdelkov.

Tako zelo razširite svoje možnosti za uspešen prodor vašega izdelka na trg, ko enkrat poznate tudi svojo konkurenco.

Keyword Tracker

Priporoča se tudi uporaba Keyword tracker-ja, ki sledi, na katerem mestu ste rankirani za določeno ključno besedo za vaš produkt, ko ga že prodajate. Poleg tega vam pokaže tudi, na katerem mestu se glede na določeno ključno besedo prikazuje vaš oglas v primerjavi z vašo konkurenco. Z njim lahko sledite pozicijam vašega izdelka za določeno ključno besedo – tako organskih kot oglaševalskih pozicij.

Poleg programov za določitev ključnih besed, omogoča Helium 10 s svojimi orodji še mnogo več:

Prodaja na Amazonu

X Ray vam, ko si izberete izdelek, da podatke o tem, kakšna je prodaja izbranega produkta, kakšna je zgodovina prodaje, kakšna je konkurenca, koliko in kakšne ocene kupcev imajo (reviews), koliko slik imajo v svojem listingu in še mnogo več.

Profitability calculator vam v trenutku prikaže, kakšen bi bil vaš potencialni profit, če bi vi prodajali ta ali pa podoben izdelek.

Inventory levels pokaže ostale prodajalce določenega izdelka in kakšne so njihove zaloge izdelka.

Review Downloader vam samo z enim klikom prikaže in naloži vse ocene – mnenja (reviews) o izdelku. To so zelo dragocene informacije, saj iz tega vidite, katere ključne besede kupci uporabljajo v svojih ocenah. Dodatno, iz slabih ocen o konkurenčnih izdelkih lahko vidite, kaj kupce moti pri njih in to izboljšate pri svojem izdelku, ki ga lansirate.

Market Tracker vam pokaže trg in nišo, v kateri je vaš produkt ter kako široko področje trga le ta pokriva.

Scribbles je odlično orodje, ki vam pomaga pri optimizaciji vašega listinga. Vodi vas tudi pri samem pisanju, da ne pozabite vključiti vseh izbranih ključnih besed.

Index Checker poskrbi, da ste iskani za svoje ključne besede, ki so v vašem listingu.

Alerts vas opozarja na vdor hijackerjev na vaš listing. Program vas takoj opozori preko SMS-a ali e-maila, če kdo spremeni vaše ime izdelka ali sliko ter ko dobite novo mnenje kupca.

Nimate ideje za izdelek, ki bi ga prodajali?

Pri tem vam pomaga Blackbox, ki je orodje za raziskavo produktov in vam najde ideje za prodajo izdelkov.

Trendster pa vam pomaga pri pregledu aktualnih trendov.

Brez skrbi, če se pri pisanju listinga zatipkate, na napako vas bo opozoril Misspellinator.

Follow up je orodje, s katerim lahko uvedete avtomatizacijo vaše e-mail kampanje. Na primer, strankam lahko program avtomatsko čez določen čas pošlje e-mail, v katerem stranko prosite za mnenje o nakupu vašega izdelka in zadovoljstvu prodajne izkušnje z vami.

Ads ali oglasi je eno najnovejših orodij v Helium 10, ki omogoča vodenje vseh vaših PPC kampanj in vam pomaga s predlogi za izboljšanje.

V odseku Profits lahko preverite svoje finančno stanje in analitiko, vodite vaše stroške in zaslužek, kakšen je vaš ROI in kakšno je stanje vaših zalog.

Portals omogoča, da ustvarite posebne pristajalne (landing) strani za vaše produkte, prek katere privedete stranke do svojega Amazon listinga.

Če si želite postati certificiran uporabnik Heliuma 10 in poglobljenega znanja o raziskavi izdelkov, raziskavah ključnih besed, optimizaciji listingov, analitike in marketinga, vas strokovno usposobljeni inštruktorji vabijo v Helium 10 akademijo.

DARILO:

Pravi izdelek za prodajo na Amazonu, s katerim boste dobro zaslužili, vam lahko najde tudi program. Gre za Helium10, ki ga praktično priporočajo vsi najboljši Amazon prodajalci na svetu. 

Ker bi rad, da greste čimprej v prakso in tudi, če se niste odločili za moj Amazon paket lahko izkoristite popust za trenutno najboljši program na svetu s katerim lahko najdete pravi izdelek za prodajo na Amazonu.

Helium 10 vam omogoča namreč, da najdete pravi izdelek s katerim boste zaslužili vsaj 300 evrov prihodka na dan med 450 milijoni produktov, ki so na voljo na Amazonu. 

50 % popust na prvi mesec uporabe programa Helium10 izkoristite, da vnesete kodo ZANNEKREP50 ob naročilu in dobite 50% popust na prvi mesec programa Helium 10. 

Če pa ste že uporabnik tega najboljšega programa pa lahko vnesete kodo ZANNEKREP10 ob naročilu in dobite 10% popust kar vsak mesec programa Helium 10.

Na tej povezavi lahko izkoristite popust za Helium10!

Preberite tudi…

Dropshipping za začetnike

Dropshipping za začetnike

Dropshipping slovi kot eden izmed preprostejših načinov zaslužka na spletu. Z njim lahko pridobite izdelke od tretje...

YouTube zaslužek

YouTube zaslužek

Obstaja dober razlog, da je YouTube vodilna video platforma na spletu, zlasti za podjetja. Enostaven je za uporabo,...

Kako zaslužiti z eBay

Kako zaslužiti z eBay

Ne glede na to, ali želite ustanoviti svoje spletno podjetje ali želite samo prodati nekaj starih stvari, je prodaja...

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja